„Viešųjų erdvių kokybės standartas. Želdiniai“ – jau lietuvių kalba!

Pristatome Jums tik ką iš spaustuvės atkeliavusį iš olandų k. į lietuvių k. išverstą leidinį „Viešųjų erdvių kokybės standartas. Želdiniai“.

„Džiaugiamės šiandien galėdami pasidalinti su Lietuvos organizacijomis, institucijomis ir įmonėmis užsienio ekspertų žiniomis, viešųjų erdvių kokybės vertinimo metodikomis, kurios jau daugiau kaip 30 metų sėkmingai taikomos nyderlandų praktikoje, prižiūrint viešąsias erdves, – teigia prie knygos leidimo lietuvių kalba prisidėjusi UAB „Optimus monitus“ direktorė Ala Kuzmickienė.

Lietuvoje neretai matome, kaip lyginami skirtingų teritorijų kraštovaizdžiai. Sėkmingi, gražūs ir išpuoselėti kraštovaizdžiai visada džiugina mūsų širdis, tačiau vis dar matome ir labai apleistų teritorijų, kuriems sutvarkyti pritrūksta ne tik finansinių išteklių, bet konkrečios strategijos ar inciatyvos. Kraštovaizdžiams tvarkyti rengiami įvairūs projektai, skelbiami įvairaus dydžio konkursai, tačiau juos įgyvendinus neretai paaiškėja, kad buvo atlikti ne visi projektuose numatyti darbai, ne toks buvo įsivaizdavimas arba įsigytų paslaugų kokybė galutiniame etape visgi nepateisino užsakovo arba gyventojų lūkesčių. Tikimės, šis išsamus leidinys ir praktinis vadovas padės ir Lietuvos savivaldybėms lengviau bei efektyviau valdyti, prižiūrėti ir koordinuoti teritorijų tvarkymo paslaugas mūsų šalyje“.