Kaune – pirmieji šalyje VEKS teorijos mokymai

Kaune – pirmieji šalyje VEKS teorijos mokymai

Vasario mėn. Kaune įvyko pirmieji Lietuvoje „Viešųjų erdvių kokybės standartų“ (VEKS) želdinių priežiūros teorijos mokymai, kuriuose dalyvavo Lietuvos savivaldybių, komunalines paslaugas teikiančių įmonių, Lietuvos želdintojų ir dekoratyvinių augalų augintojų asociacijos ir daugelio kitų už teritorijų priežiūra atsakingų įmonių atstovai.

Net 20 mokymų dalyvių džiaugėsi sėkmingai išlaikytu teorijos egzaminu ir gautais VEKS specialistų sertifikatais, o įgytas žinias jau sėkmingai pritaiko kasdieniniuose darbuose.

„VEKS – tai galimybė užsakovui išsirinkti ir kontroliuoti savo tiekėjus pagal iš anksto sutartus konkrečius kokybės kriterijus, kuriais vadovaujantis bus užtikrinama norima viešųjų erdvių kokybė, tiekėjo atsakomybė bei sutaupomi kaštai. Tai – didesnis darbo našumas, greitesnis ir efektyvesnis darbų planavimas”, – VEKS privalumus vardijo šią metodiką Lietuvoje diegiančios UAB „Optimus Monitus” direktorė Ala Kuzmickienė.

Primename, kad š. m. birželio 5 bei 6 dienomis Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje vyks VEKS praktikos mokymai.  Visi dalyviai išklausę praktinių mokymų kursą ir sėkmingai išlaikę praktikos egzaminą taps Viešųjų erdvių kokybės standartų sertifikuotais specialistais. Norinčius mokytis, tobulėti ir papildyti sertifikuotų VEKS specialistų gretas mielai kviečiame su mumis susisiekti. Daugiau informacijos apie tai rasite čia: https://www.facebook.com/events/1057106514472623/