Olandijos patirtis lietuviškoje konferencijoje

Olandijos patirtis lietuviškoje konferencijoje

Balandžio mėnesį parodos „Ką pasėsi 2019” metu įvyko Lietuvos dendrologų draugijos organizuota konferencija. Joje pranešimą skaitė mūsų pakviestas svečias iš Olandijos, šios šalies Medžių standartizavimo instituto direktorius, Marc Meijer.

Svečias savo pranešimo metu pristatė, kaip galime standartizuoti medžių sodinimo bei priežiūros darbus. Džiugu, kad pranešimo metu buvo galimybė padiskutuoti apie Lietuvos situaciją bei pagalvoti apie tam tikrų sprendimų pritaikymą ir mūsų šalyje.

Marc Meijer kalbėjo apie geresnę medžių priežiūros kokybę viešosiose erdvėse. Jo pristatymas apėmė tokias aktualias temas, kaip medžių augimo vietos įrengimas, medžių priežiūra, viešųjų erdvių renovacija išsaugant esančius medžius ir t.t.

Su Marc bendradarbiaujame jau ne pirmus metus ir bendradarbiavimą planuojame tęsti ateityje ir toliau dalindamiesi vertinga Olandijos patirtimi su Lietuvos miestų, savivaldybių, verslo ir kitų organizacijų atstovais, kuriems rūpi aplinkos bei viešųjų erdvių priežiūros problemos.